Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

Malware-ul Chinez Hummingbad a unei firme de reclame a infectat peste 10 mlioane de dispozitive

Posted by John Doe 06.07.2016 0 Comment(s) Stiri,

Cercetatorii spun ca Yingmob este de fapt un malware care marii magnati chinezi vor sa il treaca ca si companie “curata” 

 

Malware-ul pe Android numit Hummingbad a infectat peste 10 milioane de dispozitie pana acuma, dar cel mai interesant este provenienta acestui malware. Prima data a fost descoperit de firma de secritate cibernetica Check Point in luna Februarie. Cercetatorii au facut legatura cu Yingmob, o agentie chineza de advertising si companie de analize de piata de nivel global, care seamana ca si o firma normala de reclame.

Odata infectat si auto-setat un rootkit pe dispozitivele Android isi da permisii de full Admin, Hummingbad genereaza venituri de peste 300.000 mii de dolari prin aplicatii frauduloase si clickuri fara voia utilizatorului.

Dupa cum firma de securitate cibernetia Check Point descrie, Hummingbad este un exemplu cum companiile de malware se pot auosustine.

Pe langa vicimele infectate cu Hummingbad, Yingmob controleaza aproximativ 85 de milioane de dispozitive la nivel global. Compania poate sa si vanda accesul la aceste telefoane, tablete afectate impreuna cu datele personale de pe ele. Desi atackul acestui malware este global, cele mai multe dispozitive afectate sunt in China si India cu 1,6 milioane respectv 1,3 milioane de utilizatori infectati. Si utilizatorii iPhone pot fi infectati de YingMob. Aceasta organizatie se afla si in spatele la malwareul de pe iOS Yispecter.

Leave a Comment